lørdag den 25. maj 2013

2-årige skal da ha' en IPAD...?


Debatten om IPADS og småfolk har været stor. Skal små børn eller børn i det hele taget, have en ipad? Og er det er legetøj eller er "læring" formålet med den?
... Det er der delte meninger omkring.

Jeg er for Ipad. Det er jo bare en del af udviklingen, næsten alle skoler, børnehaver og vuggestuer har. Dvs at børn (som går i vuggestue) allerede  får stukket en Ipad i hånden i en alder af 1 år. Det ER sgu vildt, men den nye teknologi har jo åbnet op for en helt ny verden som vores børn skal lære at kende og som giver nye muligheder. Også i forhold til indlæring. 

Eftersom Tjalfe allerede i vuggeren har stiftet bekendtskab med Ipaden, så syntes jeg han skulle have en herhjemme også. Så af mig fik han bl.a. en Ipad til hans 2 års fødselsdag. Han er rigtig glad for den, og jeg må indrømme det var med åben mund jeg så til, første gang vi satte os ned med den, sammen. Han havde mere forstand på den end jeg???? (pinligt! jeg er ellers sådan rimelig ferm til alt det der...)

Jeg er glad for at han fik den! (så kan moderen jo låne, ik :)
Herhjemme bliver den (indtil videre) ikke brugt som legetøj på nogen måde. Og han må ikke selv få lov at gå hen og hente den og spille når han lyster. Det er noget vi sidder med sammen og som regel kun 10 min af gangen. Han er helt bidt af "teletubbies-spillet." Men nu er han begyndt at spille rigtig meget "Cirkeline" og "Rasmus Klump" (og nogle gange lego duplo)

I cirkeline spiller han vendespil og leder efter en ost som gemmer sig forskellige steder.
I Rasmus Klump er han vild med at lave pandekager. Man skal putte fyld på; krymmel, banan, blåbær, sukker, syltetøj osv.. Og så rulle den sammen og spise den med fingrene. De nævnte spil kan klart anbefales, også hvis dit barn kun er 2 år.

Hvis du har børn på omkring de 2 år, er jeg meget interesseret i at høre hvad de spiller- Har i nogle "nemme" spil som kan anbefales til Tjalfe?6 kommentarer:

 1. Jeg vil også have en Ipad ! ;) Måske kan Tjalfe hjælpe mig med at sætte mig ind i hvordan den fungerer, når jeg en gang får købt mig en :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det kan jeg godt forstå :D det kan han helt sikkert :D

   Slet
  2. Det kan jeg godt forstå :D det kan han helt sikkert :D

   Slet
  3. Det kan jeg godt forstå :D det kan han helt sikkert :D

   Slet
 2. Jeg er ikke teknologiforskrækket, men synes det er meget vigtigt at man overvejer, hvordan man bruger den slags ting til børn. Jeg er meget enig i de tanker du har gjort dig - at det er kort tid ad gangen og gerne med en voksen ved siden af - og måske vigtigst af alt, at det er spil, man har overvejet passer til barnet. Her er vores Thore også netop begyndt at spille og det kan da være at vi skal se på nogle af de spil, du foreslår. Til gengæld er jeg lidt skeptisk overfor det i vuggestuen - det skal i hvert fald aldrig blive som erstatning for voksenkontakten der - og så er jeg bekymret for motorikken for så små børn. De har jo meget at lære. Men igen - alt med måde og i de rigtige mængder kan det være superfint :) Det ser i øvrigt ret sjovt ud det der pandekagespil ;)

  Kram Mirjam

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja du har ret, man skal nok passe på det ikke er noget de bare sidder med hele tiden. :) i vuggeren har jeg kun set dem sidde alle sammen med en voksen og så skiftes de til det. Og så var der en dag han var ked, så fik han lov at sidde alene med en voksen og spille lidt.. så det er jeg såmænd ikke så nervøs for indtil videre :)

   JA prøv lige det spil der, tror Thore vil elske det :D
   KNUS

   Slet

Bare rolig ..

Der er mange andre indlæg!
TRYK på ÆLDRE INDLÆG her ovenfor ..