onsdag den 12. marts 2014

Noget om fastelavn og HAM der min lille prinsesse Rapunzel..
Så var det jo at kalenderen sagde Fastelavn.
 Jeg gav Tjalfe lov til selv, at vælge hvad han ville være i år, eftersom at drengen har sin egen mening om alt efterhånden… 

Og han ville jo så selvfølgelig være Rapunzel! 

Nu havde jeg jo selv spurgt og givet ham valget, så selvfølgelig skulle han da have lov at være Rapunzel…

Tjalfe har i en (meget LANG) periode været fascineret af Rapunzel og filmen "To på flugt." 
Kender i den ? Fantastisk film. 
Det sjove ved han lille "obsession" med Rapunzel, er at det var ved et "uheld" at han blev helt bidt af filmen... 

Jeg tror ikke har har fortalt det, men Tjalfe har aldrig ville se tegnefilm og animationsfilm. Det har ALDRIG sagt ham noget! Han har altid set film med virkelige mennesker i, som f.eks de gamle "Lille Per" film, "Otto er et næsehorn,"og "Astrid Lindgren" klassikere. 

Men så i december da jeg stadig havde problemer med at han ikke ville sove om aftenen, var der en aften hvor jeg simpelthen ikke orkede at tage den der 3-4 timers kamp med ham, og i stedet gjorde noget jeg aldrig havde gjort før. Jeg sagde "fint, så læg dig i mors seng og så kan du ligge og falde i søvn til en film." Pointen var at det selvfølgelig skulle være en film han synes var røvsyg så han netop bare ville falde i søvn af kedsomhed.  
Jeg havde længe inden jeg fik Tjalfe, købt en masse børnefilm, disney klassikere, you name it, og jeg havde gjort mange forsøg for at få det til at fange hans interesse, men uden held. Vi havde været igang med alle de gode, "Dumbo," "Toy Story," osv, men han gik hver gang jeg satte en tegne eller animationsfilm på. 
Så var det jeg stod der og skulle finde på en film der skulle være så uinteressant at han ville kunne falde i søvn til den, og så kom jeg i tanke om "To på flugt." Ikke at det er nogen dårlig film, men det var både en animationsfilm og så en meget piget film, så jeg tænke "Yes, bingo, den tager jeg." 

Problemet var bare at den fangede ham fuldstændig og han faldt ikke i søvn. Siden den dag har drengen ikke foretaget sig andet en at se Rapunzel. Og åh gud, han sluger den råt hver gang. Når den er færdig, starter han den forfra…

Jeg har altid lagt meget vægt på, ikke at præge ham til hverken at blive piget eller drenget. Han har altid både haft dukker og dukkevogn lige så vel som biler og togbane. Han har også lige så meget pigetøj, som han har drengetøj. 
 Jeg er ved at brække mig over folk (specielt fædre) der bliver forskrækket over at deres drenge leger med pigelegetøj eller synes kjoler er fantastiske og der er da mange der har kommenteret det, at han ville være Rapunzel til fastelavn. 

"Ej Meena, hvad er det du gør ved ham," 
"Ej det er da synd,"
 "Tror du ikke han bliver drillet,"
 -og fra en far i vuggeren som var fuldstændig chokeret:
 "Tjalfe så længe du kun har den på idag og ikke stadig render i kjole når du bliver 17.." 

Jamen for helvede folkens, så få jer dog noget at gå op i. Måske en hobby…

Nå men jeg er vist nødt til at vise jer hvordan min søn så ud da han stolt dragede afsted til Fastelavn i vuggeren…. Meget yndigt og samtidig ret ømt syn, enjoy!
11 kommentarer:

 1. Helt rigtigt valg! Min lillebror var prinsesse da han gik i 1.klasse - det havde han selv valgt og jeg synes det var helt rigtigt - og han er sgu aldrig blevet drillet med det!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Anne-sofie! :) Sejt med din lillebror og specielt når han var SÅ gammel, det er fedt når børn kan hvile i sig selv og se bort fra andre voksne og børns fordømmende blikke.. ! Synes man skal støtte dem i deres valg!

   Slet
 2. Den smukkeste Rapunzel jeg længe har set:):):):)

  SvarSlet
  Svar
  1. Haha tusind tak søde E. <3 :D Yndig var han!

   Slet
 3. Godt gået! Jeg har også lavet tylskørt til Ludvig :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak! Haha, fedt med skørterne, det er godt for drengene at komme lidt i kontakt med deres feminine side ! :D

   Slet
 4. Fedt!
  Hvor er han skøn :)!

  SvarSlet
 5. Love it!
  Min sønn elsket alt av jenteklær og jenteleker da han var liten. Den største lykke var da han vant en rosa kjole neste helt lik den Tjalfe har på og noen rosa lekesko med høy hæl på. Han elsket å ta dem på, og for meg gjorde det absolutt ikke noe! Men - "alle" andre reagerte jo.
  På bytur hadde han en gang med seg en rosa lekehest og noen større barn kalte ham "homse". Han visste ikke hva det betydde så han ble ikke lei seg. Jeg måtte bare si at de guttene tøyset med ham. (Inni meg tenkte jeg at jeg hadde lyst til å hive dem bak en bil og fortelle dem et par sanningens ord, men det gjorde jeg jo ikke :)

  Jeg blir så forbannet. Slik som du sier - kan ikke folk finne noe viktig å bry seg om og ikke om noe sånt som dette. La alle barn få vokse opp og bli slik de har lyst!!

  SvarSlet
  Svar
  1. SÅ RIGTIGT!
   Jeg synes det var sejt i også trodsede de andre og lod drengen føle efter hvad han havde lyst til! Men virkelig tragisk at nogen børn kan finde på at kalde ham det!!! Jeg kan godt forstå du havde lyst til at hive dem til side til et alvors-ord eller to ! !!! :( Uopdragne unger (sikkert med snæversynede forældre…) tsk tsk..

   Slet
 6. Hihi mega cool og smuk Rapunzel!!!!! Det er virkelig også bare en super god film <3

  SvarSlet
  Svar
  1. Hihi tak Pernille :D synes jeg også han var ! Ja virkelig fantastisk film!! :)

   Slet

Bare rolig ..

Der er mange andre indlæg!
TRYK på ÆLDRE INDLÆG her ovenfor ..