onsdag den 9. april 2014

Om en FORSKRÆKKELSE og en dreng der ikke kan gå!

Sidste søndag, altså for snart halvanden uge side, endte vi på Viborg sygehus!


Tjalfe fik skoldkopper om onsdagen og har været meget ramt af det. Om lørdagen vågnede han op fra middagslur hos mormor og kunne ikke gå. Han skulle overnatte derude, fordi jeg havde et photoshoot, og et svendegilde, og det blev værre og værre i løbet af dagen, også smerterne. Søndag morgen ringede min mor og vækkede mig og sagde at jeg skulle komme med det samme så vi kunne få ham til vagtlægen. 

Vagtlægen mente at det var hoften den var gal med og sendte os akut til skademodtagelsen på Viborg Sygehus. Jeg kunne mærke han var bekymret over hvad der var galt og han ville ikke rigtig ud med hvad det var han havde i tankerne at det var han fejlede. Han sagde at Tjalfe ikke måtte hverken spise eller drikke og så vidste jeg jo bare at det her ikke var for sjov..

Vi ankom til skademodtagelsen og kom ind til en læge. Jeg sagde at jeg altså gerne lige ville indvolveres i, hva' fanden der foregik. Han forklarede at de havde to ting i tankerne. 
Den ene var, at man åbenbart i forbindelse med skoldkopper, kan få smerter i lige præcis hoften, en form for betændelseslignende tilstand der i. Men samtidig var de usikre på om det var dette der var årsagen til at han ikke kunne gå, for det var noget man typisk først fik 10 dage efter man havde fået skoldkopper, og Tjalfe havde jo ikke haft det mere end 4 dage.. 
Den anden ting de havde i tankerne, var at det kunne være en meget farlig og usædvanlig sygdom i hoften. De håbede det ikke, for han var meget lille til at skulle fejle det og desuden var sygdommen åbenbart meget sjælden.. Men han skulle forsat faste for var det nu den sygdom, så skulle han opereres med det samme!!! Fuck mit hjerte sad helt oppe i halsen!

Blodprøven som skulle fortælle hvad han så fejlede, puttede ham sådan lidt i gråzonen og de var derfor meget i tvivl om det var det ene, det andet eller noget helt tredje! Mest af alt blev de nervøse for om det så altså var den sygdom.. De ringede og bad om en scanning af hans hofter og jeg overhørte samtalen, hvor jeg kunne forstå at der blev sagt at det var der altså ikke tid til idag, men lægen sagde "det SKAL være idag, det kan ikke vente." Jeg blev fandeme mere og mere nervøs. 
Vi blev isoleret i et rum, for de kunne ikke indlægge os på børneafdelingen, da han jo havde skoldkopper. Og der sad vi så indtil om eftermiddagen hvor det blev vores tur til den scanning…

Scanningen viste HELDIGVIS at der ikke var væske i hoften og at det ikke var den dersens sygdom der havde fået mit moderhjerte til at briste bare ved tanken! Pyyha… Men hvad var det så? Ja det vidste de ikke. Så der kom en ny læge ind som egentlig bare skulle udskrive os. Det var her vi fik sagt (for anden gang den dag) at vi altså havde på fornemmelsen at det var foden og ikke hoften den var gal med. Den forrige læge ville slet ikke høre noget om foden da han var inde, han havde bare plapret løs om hvordan han ville flække ryggen op på Tjalfe og hvordan han så ville sprøjte noget ind og fjerne noget andet hvis det var den hofte sygdom ….(og alt muligt modbydeligt lægesnak) Men den nye læge fandt hurtigt ud af ved at rent faktisk røre ved foden, at det var DER den var gal. Hun sendte os til røntgen hvor vi fik fotograferet foden. Den var ikke brækket med udfra hendes undersøgelse af ham, fandt vi ud af at han har forstuvet sin fod!!!!

ÅH GUDså sad man der, isoleret i et fucking rum på et sygehus, en hel søndag, fordi de troede min søn var nærmest dødeligt syg og skulle have flænset ryggen op og ha' opereret hoften, for så at finde ud at det er en skide forstuvet fod!! Jeg er da lettet, HELT SIKKERT! Men for fanden, mand.. 
Det er først de sidste par dage han sådan rigtig er begyndt at gå nogenlunde normalt uden at støtte for meget på hælen. Stakkels lille pus. Og hans skoldkopper er ovre, altså nu er der sår på alle og han er ikke plaget af dem længere….

Men det har virkelig været en hård omgang for ham, drengen kan jo i forvejen ikke sidde stille på sin røv i bare 5 min.. Så det har været noget af en udfordring for ham! 

I morgen skal han sådan rigtig afsted i børnehaven igen, for første gang i 2 uger. 
Det er vist tiltrængt for alle parter.. 9 kommentarer:

 1. Hold da kæft en skræk at få jaget i livet...

  Men heldigvis var det da ikke "værre" en forstuvning...

  pyyyyha

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja for fanden! :O
   Og ja du har helt ret, det var godt der bare var foden :) Det går da over igen !
   Knus

   Slet
 2. Åh, pyha! Der fik jeg lige lidt flashback til de tre døgn vi tilbragte i isolation på børneafdelingen :-( Godt at det ikke var "andet" end en forstuvet fod, og hvor findes der der mange skrækhistorier om læger der sætter bekymrede forældre en skræk i livet.... Misforstå mig ikke, en forstuvet fod er såmænd slemt nok, men med det du blev oplyst så kunne det jo tilsyneladende have været langt mere alvorligt :-0
  God bedring til din smukke unge <3

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg forstår helt hvad du mener, godt det bare var en forstuvet fod! ;) Og ja de læger forstår virkelig at sætte en skræk i livet af én.! :(
   Tusind tak for din søde kommentar <3

   jeg håber bastian er ovenpå efter den forfærdelige tur i har været igennem?
   Knus

   Slet
 3. Hold nu op en omgang - sikke en masse tanker der må være fløjet igennem dit hoved. Godt at de fandt ud af at det er noget der jo heldigvis går over igen. Håber han får en god dag i børnehaven.
  K.h.
  Christina

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak søde ! <3 Ja det var 1000 tanker der fløj gennem mit hoved og jeg er også glad for det bare var en forstuvet fod :D Knus

   Slet
 4. Oj, for en opplevelse å sitte der og være redde for at det var det verste. Godt at alt gikk fint til slutt :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja for søren!! Det var hårdt at være så nervøs og frygte det værste! Ja dejligt det endte godt :)

   Slet
 5. Sikke en forskrækkelse. Godt at I slap med den :)

  God påske!

  Kh. Mirjam

  SvarSlet

Bare rolig ..

Der er mange andre indlæg!
TRYK på ÆLDRE INDLÆG her ovenfor ..