torsdag den 28. februar 2013

F o n d a n t
Kagen er fra Tjalfe's 1-års fødselsdag... 


Når jeg kigger på de her billeder forstår jeg ikke helt hvordan jeg fik det klasket sammen?
...og det irriterer mig lidt, da jeg snart skal til at kaste mig ud i et nyt fondant-projekt.

Historen om hvordan kagerne blev til, er knap så idyllisk som synet af dem. 
Here goes:

Mama her besluttede sig for at der til sådan en 1-års ikke skulle mangle noget og at jeg nægtede at gå til bageren og betale en formue for at de lavede en eller anden grim kage med byggemand Bob eller whatever.. problemet var bare jeg ikke vidste en skid om fondant. Ej heller hvordan man gjorde. Så Mama her igang med at stene youtube klip og læse på nettet om det..
Jeg gik bare igang med at forsøge med min første kage lidt for kort tid før selve dagen (MEGET DUMT) Prøvekagen blev ok...

Fredag aften, dagen før festen skulle jeg have lavet de endelig kager der skulle bruges om lørdagen. Min veninde Lotte var kommet om fredagen og skulle overnatte. Jeg havde advaret hende om at jeg nok skulle bruge et par timer der om aftenen på at lave kagerne færdige med pynt osv..
Jeg gik igang kl. 20. Der kom der nemlig en sød og hjælpsom bekendt (med forstand på det,) som så skulle vise mig hvordan jeg skulle lave Converse skoene. Timer gik og hun tog hjem og Lotte gik i seng. Jeg fumlede og svedte over det lort, indtil jeg så LYSET trænge ind gennem vinduet. Det var i det øjeblik jeg kiggede ud af vinduet, så på uret og indså at klokken var 07 og at jeg egentlig havde glemt at sove og desuden havde fondant, pastafave og mel ud over hele stuen!!!

Jow jow nu havde jeg 2 færdige kager og helt ærligt: hvem går op i antal timer der er blevet brugt, og det med at sove har jeg hørt man kan gøre når man blir' gammel....

Problemet var bare nu at den 1-årige nougatklump og Lotte vågnede. Jeg var ualmindeligt hyperaktiv af bare overtræthed og kunne slet ikke overskue at have en baby kravlende eller gående nede på gulvet. Så et forsøg på at nå og rydde op og gøre rent efter det her fondant-svineri, sendte jeg Tjalfe og stakkels Lotte, som lige var vågnet, ud og gå en tur... 

TOTAL STRESS.... Men kagerne blev da ret flotte på trods af at de var revnet i fondanten få steder..

16 kommentarer:

 1. Hi hi hvor er det sjovt! Kender altså godt det der med tidsoptimisme ;-). Men altså resultaterne er jo fuldstændig fantastiske! Du er for vild til det der kagepynt!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak søde Didde-Louise!
   ..Hehe, ja historien kan jeg da heldigvis grine lidt af når jeg kigger tilbage :)

   Slet
 2. Du er jo syg, kvinde!!! Jeg bliver helt sikkert sådan en mor, der laver grøntsagsmos og boller til fryseren, man kager som dem der - det kommer aldrig til at ske! Men flotte det er de:)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak fru fausing :) ved dog ikke helt hvordan jeg skal forstå og tolke det første ? :)

   Slet
  2. Kun positivt:) Synes det er vildt, at du kan lave kager til kl 7 om morgenen!

   Slet
 3. Hold nu op nogle fine kager - sejt gået! Er imponeret over du bare kastede dig ud i projektet lige før de skulle bruges og så med så fint et resultat! Dyb respekt til dig fra mig!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvor er du sød Line, tak for de pæne ord :) <3

   Slet
 4. Hej Meena
  Valgte at sende dig en kærlig hilsen, da du var lettere desperat og råbte på svar i skoven. Vi ser dig....vi ser dine indlæg.....og et supereffektive fif er at svare personligt på alle, der måtte skrive kommentarer....så orker folk også lægge en flig af sig selv en anden gang. Konstruktive knus fra Marlene

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for det, jeg plejer nu også at svare folk på deres kommentar men lige ved dét indlæg valgte jeg at svare samlet, det var måske dumt...
   du har helt ret!
   Tak for dine kommentarer :)

   Slet
  2. Nej, der er ikke noget, som er dumt. Alle valg, man gør helhjertet, er kloge valg. Senere kan ulidelig bagklogskab måske gøre, at verden ses i et andet lys. Men i øjeblikket er et valg klogt;)
   Glad og solrig søndag til dig. Hilsen Marlene

   Slet
 5. Hvor er du sej. Virkelig flotte kager (også selvom jeg ikke kan lide fondant).

  SvarSlet
  Svar
  1. mange tak sine :)

   Hehe, ja synes nu også selv det er mere lækkert at se på end at spise.. man skal i hvert fald ikke have mere en et stk ;)

   Slet
 6. Hold da helt op, det ses bestemt ikke at det er første gang du har kastet dig ud i sådan et projekt, godt gået :-) jeg har ikke fået kommenteret på dit tidligere indlæg omkring hvem der læser med og hvorfor..

  Jeg vil bare sig atjeh nyder utrolig meget at følge med herinde, læse/ se billeder af din lækre nougat diamant, din skønne indretning m.m.. Jeg er ikke så god til de kommentarer, men jeg nyder bestemt hvert og et indlæg :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Maria! Det var utrolig sødt af dig. Tak for de rosende ord! Betyder meget. Og er glad for at høre du følger med og nyder mine indlæg om indretning og min lille lækre nougat diamant (hihi ku jeg ikke selv ha' sagt meget bedre ;) )

   SMIL fra mig :D

   Slet

Bare rolig ..

Der er mange andre indlæg!
TRYK på ÆLDRE INDLÆG her ovenfor ..