onsdag den 26. februar 2014

9/52

Ham her sover så dejligt efter vi droppede den middagslur! Hvem der bare kunne sove sådan en 14-15 timer hver nat..."A portrait of my child, once a week, every week, in 2014." 

lørdag den 22. februar 2014

Julen varer li' til påske … og noget om familieEller er det ikke dét man påstår i julesangen "Nu' det jul igen og nu' det jul igen og julen varer lig' til påske?" 
Det argument vælger jeg i hvert fald at bruge nu hvor jeg poster et juleindlæg i slutningen af februar måned! Apropos den julesang, så har jeg stadig svært ved at synge den "rigtigt" eftersom min kære far lærte mig denne version, da jeg var helt lille:


Nu det jul igen

og far er fuld igen

og mor ligger under bordet

far slog en skid 
mor blev gravid og sådan går det hele året


Nå men tilbage til der der juletamtam.. Jeg fik aldrig skrevet om vores juleaften. 
Denne jul var lidt speciel. Det var nemlig første gang siden vi skulle holde jul sammen ALLE SAMMEN siden mine forældre blev skilt for 6 år siden. Ikke fordi de er sammen igen, men desværre er min far og hans kæreste (min elskede papmor) desværre ikke sammen mere. Det har knust min verden for hun og hendes børn betyder så meget for mig og har været det eneste "familie" jeg har haft de sidste 5 år. Den familie jeg altid har holdt jul med som barn og teenager, altså min mors side af familien, har jeg jo desværre ikke kontakt til længere, som du kan læse om hvorfor, her.

Derfor har det gjort ekstra ondt at "miste" den familie jeg havde fået da far fandt min papmor. Desuden er det jo Tjalfe's "Bedste," i hvert fald i hans verden, og det valgte vi at kalde hende fra starten af Tjalfe's liv, da jeg ikke i min vildeste fantasi troede vi nogensinde ville "miste" hende. Det håber jeg heller ikke vi gør, jeg vil forsøge at gøre en indsats for at Tjalfe stadig beholder sin bedste og at jeg ser dem jævnligt. Jeg får en klump i halsen af bare at skrive om det. 

De sidste mange år har vi holdt jul hos min papmor og hendes børn og i år var det så meningen at vi skulle være hos min mor (Tjalfe's mormor) og starte en ny ordning hvor vi skulle være hos Tjalfe's mormor og moster det ene år og hans  morfar, bedste og hendes 3 skønne børn det andet år. Men pga. de sørgelige omstændigheder, skulle min far jo så ikke holde jul ude hos dem. Derfor valgte vi at holde jul sammen som i gamle dage, min mor, far, søster og jeg. Og så Tjalfe som er kommet til verden efter mine forældres skilsmisse. 

Det var lidt underligt at prøve igen men jeg synes egentlig de fleste af os klarede det rigtig fint. Mine forældre har altid være gode til at forsøge at komme godt ud af det med hinanden efter skilsmissen og vi spiser faktisk ofte sammen alle 5, bare for hyggens skyld. 

Tjalfe hyggede sig og nød virkelig at vi alle var samlet. Maden var mums og gaverne go'e. 
Tjalfe gik virkelig op i det med gaverne i år og fik lov at vælge en pakke af gangen under træet og så ventede vi på at den, pakken var til, pakkede op. Det var en hyggelig måde at gøre det på og jeg synes personligt det er sundt for ham at lære at vente på tur og sætte pris på at se andres glæde over at pakke op. Han klarede det så flot og tog sig tid til rent faktisk at kigge på det han havde fået og sige tusind tak osv. Det tog mange timer men det var hyggeligt..

Vi var først helt færdige med gavedelen til midnat. 
Så fik vi risalamande og skred i seng kl 01.15. 

Heldigt nok at jeg har et barn der sagtens kan holde den kørende til efter midnat..onsdag den 19. februar 2014

8/52Tjalfe med Ipaden i en hyggestund med mormor. 
Han er meget optaget af sin Ipad for tiden. Faktisk er han næsten ikke til at få væk fra den igen, når han først er igang. Det er det første han spørger efter når han kommer hjem fra vuggestuen og om morgenen henter han den selv med ind i sengen, med det samme han slår øjnene op. Han har endda vågnet en nat og spurgt efter den og en anden nat havde han mareridt om at den var gået i stykker hvilket gjorde at han var fuldstændig ulykkelig.
 Førhen var Ipaden ikke noget der sagde ham noget og det eneste tidspunkt han brugte den var når jeg havde opfordret ham til det, fordi jeg havde brug for at få ham "afsat" så jeg f.eks. kunne lave aftensmad. Så derfor gør det mig egentlig ikke noget at han er så optaget af den og glad for den nu, for han nyder den virkelig. Og nu hvor han ikke længere sover middagslur, kan jeg bare mærke at han er enormt træt og har brug for den her hyggestund med Ipaden, hvor han kan sidde på sin flade uden at skulle forholde sig til noget. Han er så træt når han kommer hjem og han har ikke lyst til at løbe rundt og lege, det har han simpelthen ikke kræfter eller overskud til, han vil bare gerne sove når han kommer hjem. 
Det er hårdt at blive stor og give afkald på middagsluren... 
"A portrait of my child, once a week, every week, in 2014."

fredag den 14. februar 2014

Kom indenfor i vores hjem og se vores galleri
Nu er det ved at være længe siden jeg har "budt jer indenfor" i vores hjem. 
Så i har endnu ikke set vores "foto-galleri," hvilket jeg længe har lovet flere af jer at poste på bloggen.
Og eftersom jeg lavede vores billedvæg for mere end et år siden, så er det vist på tide at vise resultatet frem. Jeg er personligt meget glad for billedvæggen, som altså ikke er en lille én af slagsen med sine 
mål på 2,20 m x 2,70 m.  
Det var enormt svært at udvælge "så få" billeder ud af de mange billeder jeg tager. Men jeg elsker ideen om at udstille mine bedste og mest betydningsfulde "kunstværker" i vores hjem og holde det 100% sort/hvid med mulighed for at udskifte billederne med tiden. Tjalfe og jeg nyder at gå og kigge på den og snakke om personerne på billederne, som selvfølgelig er de mest betydningsfulde personer i vores liv. F.eks har det været rart for Tjalfe at kunne pege og snakke om mine 2 veninder fra henholdsvis København og Fyn, da han ikke ser dem så ofte og derfor har glæde af at holde minderne om dem ved lige. 
Desuden elsker vores gæster at kigge på de her vægge og det er altid det der får folk til at måbe mest når de træder ind i vores hjem. Folk komplimentere altid vores lille galleri og siger at det mest imponerende er størrelsen på billedvæggen og på selve fotografierne og så dét at alle billederne er "gode" billeder. 

Fotografierne er lamineret og sat i Ikea rammer hvor glasset er taget ud, hvilket giver en fed effekt uden genskær og refleksion fra lyset og dagslyset. Desuden er den lille væg skrå og det giver også en rigtig god effekt. Synes personligt ikke det er pænt med glas i rammer, da det ødelægger selve billedet og da billederne her er lamineret kan de virkelig tåle meget, også fedtede fingre..

Jeg har som sagt haft den i over et år nu, og går og drømmer om at udskifte nogle af billederne. Både fordi jeg er blevet en del dygtigere til at fotografere og fordi Tjalfe er blevet ældre og det ville være rart at der var nogle billeder som lignede ham mere, sådan som han ser ud nu. 

Men det må vente lidt -desuden vil jeg have svært ved at vælge nogle af disse fra..


torsdag den 13. februar 2014

7/52Forleden skete der noget vi heller ikke har prøvet før. Efter en meget lang dag, med en meget træt dreng, en masse uenigheder og et stort skænderi, faldt lillemanden i søvn under aftensmaden. Det kan være hårdt at være hysterisk, skændes med sin mor og undvære middagsluren..."A portrait of my child, once a week, every week, in 2014."
onsdag den 12. februar 2014

Godt nytår … eller hva' man nu siger"Godt nytår" er vel sådan lidt for sent at begynde at snakke om? Nå men det gør jeg lige kort alligevel..

Vi fejrede nytår hos et vennepar som har August, en sød dreng på alder med Tjalfe. 
Tjalfe var i hopla og desuden pisse lækker i sin nye skjorte fra "bobo Choses." 

Ham og August hyggede sig virkelig i hinandens selskab og gik meget op i alt det fyrværkeri udenfor. Vi var ude og se det mange gange i løbet af den aften og de nød det i fulde drag. 

Vi fik lækker 3-retters menu og så børnefilm og hørte højt musik. Lige som det skulle være.


Kl. 02 om natten blev Tjalfe tvunget i seng. Og jeg skal ellers hilse og sige at det IKKE var noget der passede ham for han mente nemlig ikke han var træt endnu.. 

Dog var han ret døsig dagen efter som i kan se herunder. Det meste af 1.januar foregik på sofaen.
Bare rolig ..

Der er mange andre indlæg!
TRYK på ÆLDRE INDLÆG her ovenfor ..