søndag den 26. januar 2014

4/52Tjalfe i en hyggestund med sutten, her iført sin nye "Bobo Choses" shirt. 
Han er så knaldlækker i rød."A portrait of my child, once a week, every week, in 2014"lørdag den 18. januar 2014

Mine lækre julegaverHar helt glemt at vise mine egne julegaver frem på bloggen. Jeg var meget glad og tilfreds med mine gaver som ses herunder.. Og det vildeste af det hele er, at den bedste julegave jeg fik ikke engang er med, blandt disse lækkerier. 

Min absolut favorit blandt gaverne, betyder noget helt specielt for mig og fortjener derfor et indlæg for sig selv!

torsdag den 16. januar 2014

3/52

Forleden ringede min veninde Regitze, Tjalfe's "tante," og spurgte om hun måtte komme og overnatte. Det var sent om aftenen og meget spontant, så Tjalfe sov. Næste morgen da han slog øjenene op og så, at hans Tante lå der ved siden af ham, blev han meget overrasket og så glad! Han elsker hende virkelig.

Er så glad for jeg fik fanget det øjeblik. Og han havde en fantastisk morgen med hende under dynen indtil han skulle afsted i vuggeren.  


"A portrait of my child, once a week, every week, in 2014"


onsdag den 8. januar 2014

Tjalfe's JULEGAVERTjalfe fik mange lækre julegaver i år. Da han ikke har så meget familie, var det fleste fra mig (og julemanden..) Han blev så glad for gaverne og jeg nød at se hvordan han virkelig fik noget ud af julen i år. Af Moster Karoline og Morfar fik han Lego Duplo togbane, som har været et kæmpe hit!


Af morfar fik han også disse lækre "Balancing Blocks" fra Areaware.

Af Mormor fik han lækkert nattøj fra "Pop up shop." Han er meget fascineret af månen, så det var perfekt! Af mormor fik han også nyt legekøkken ...


… og 6 mini puslespilAf Sofie fik han det fineste circus spisesæt  

Af Silje & Christian (fam. pap) fik han "Karlsson på Taget" bamse, den film elsker han nemlig
og søde rap-ænder der ka' pippe, i badet
Af mig og julemanden fik han også en masse spændende..

Han fik 3 ko figurer. En af hans yndlingsbøger som vi læser på engelsk, har 3 hovedpersoner. "Mummy cow, baby cow and another babycow," og disse tre figurer har jeg købt med formålet at lave dialogisk læsning. 

Et par lækre hummel sneakers til foråret (som godt snart må komme)
Lidt slik og mælk, heldigt at julemanden vidste at han skulle have et legekøkken af mormor. Julemanden havde også denne fine espresso maskine med, som var perfekt til det nye køkken


En stor og lille bamse fra LUCKY BOY SUNDAY, et af mine absolut favoritbrands! 


Paul Frank Underhakkere  
Lækre striber fra Bang Bang Copenhagen
Masser af lækre sager fra Bobo Choses, som pt er mit yndlings brand indenfor børnemode

Denne fotobog, som jeg har kaldt "hverdags glimt," udelukkende med billeder taget med mobilen og i INSTAGRAM fra spæd til nu..


     


To bluser med strygemærker
Og et fiskespil magen til det jeg havde som barn, bliver helt nostalgisk af at glo på det 

tirsdag den 7. januar 2014

2/52

Smukke Tjalfe tar' en slapper og kigger fascineret på vores nye væglampe


"A portrait of my child, once a week, every week, in 2014"mandag den 6. januar 2014

En personlig sejr - jeg er en pisse stolt mor!

I lørdags havde Tjalfe og jeg en succes-oplevelse. Og nu tror du sikkert der er sket noget fuldstændig vildt crazy? Så vil du nok grine lidt når du hører hvad det gik ud på. 

Vi var i biografen!

For mange ville det sikkert være noget helt naturligt og slet ikke noget at skrive hjem om. Men for os og specielt for mig, er det virkelig stort. Og det har krævet mod. Det kan lyder helt åndssvagt, men der har været så mange udfordringer i forhold til Tjalfe. Hans voldsomme temperament og vilde udbud i offentligheden, har gjort at jeg har været meget usikker i rollen som mor, når det gælder det at være ude blandt andre. Bare sådan noget som at tage ham med ud og handle, har kunne få mine håndflader til at dryppe af sved! Jeg synes det er så pinligt at stå der i Kvickly blandt så mange mennesker når han får sine raserianfald, for kan se på de fleste folk omkring mig at de har dømt mig på forhånd: "Tsk tsk endnu en af de der unge mødre…. " 

Så jeg har undgået at have ham med steder hvor der sådan er andre. Og jeg ved godt det lyder helt forfærdeligt, og det er det egentlig også. Men jeg har virkelig ikke haft lyst.

Inden jeg fik Tjalfe, dengang jeg gik og drømte om at få børn, tænkte jeg på lige præcis det med en dag at kunne tage sit barn med i biografen. Og på hvor hyggeligt og specielt det måtte være. Da jeg så traileren til "Frost" fik jeg pludselig helt vildt lyst til at tage ham med i bio. 

Jeg havde mine tvivl og har overvejet det hele december måned. Var nervøs for om han kunne sidde stille, han er jo kun 2,5 år, om han ville smide sig ned og få et hysterisk anfald under filmen, om han ville sidde med 3D-briller på i halvanden time, om han ville gide at se den, (han har nemlig aldrig ville se animerede film og tegnefilm før for et par måneder siden hvor han er faldet pladask for én bestemt film), og om vi måske måtte opgive efter 5 min og tage hjem (det var nemlig de sidste og eneste penge der var i overskud i januar måned.)


Men jeg besluttede mig for at gøre det, jeg trængte til at lave noget sammen bare os to og også at vise ham at jeg har lyst til at have ham med og stoler på ham. For det er heldigvis blevet bedre på det sidste efter vi har fået hjælp. 

Aftenen før præsenterede jeg ham for ideen. Vi snakkede meget om det og han er generelt et barn der har brug for at blive forberedt inden han skal noget så han kender reglerne osv. 
Jeg fortalte ham at jeg havde fået en ide, nemlig at vi kunne tage i biografen. Så viste jeg ham et videoklip på nettet hvor man ser en biograf indvendig, så han vidste hvad det ville sige. Og jeg fortalte at det var et sted med et kæmpe fjernsyn, at der var andre voksne og børn vi ikke kendte som også skulle se film derinde, at man måtte spise slik derinde og at lyset blev slukket. Men også at der var nogle regler nemlig at man ikke måtte snakke, at alle skulle have briller på og at filmen var lang. Efter vi havde snakket sagde han "jeg vil gerne med mor, er det nu?" Jeg forklarede at det først var dagen efter men viste ham traileren til "Frost" så han vidste hvad det var for en film.


Næste dag tog vi afsted. Tjalfe, jeg og Maiken Dohn (den udstoppede udgave ha ha..) som han selvfølgelig mente skulle med!
Han var i godt humør og alt tegnede godt. Han var så stolt og smilede op til mig da vi stod der i køen ved billetsalg. Tror virkelig han følte sig speciel og nød at vi lavede noget sammen. 

Han sad stille og pænt hele filmen (næsten 2 timer) og hyggede sig virkelig. Var mest imponeret over at han beholdt brillerne på og elskede alle de genstande der "fløj ind i hovedet på ham." 

Jeg var så stolt og glad da vi gik ud og jeg blev så rørt over hvor tilpas og stolt han var. Samtidig fik jeg det virkelig dårligt over at tænke på, at han måske virkelig har følt jeg førhen ikke har haft lyst til at lave noget med ham. 

Heldigvis er det sådan noget som dette der giver mig lyst og mod på at tage ham med til noget en anden gang! 
Tak fordi du læste med! - beklager den dårlige billedkvalitet ..

Til slut er jeg nødt til at fortælle at filmen er helt fantastisk og virkelig værd at tage ind og se. 

En af Disney's smukkeste film, sød og sjov historie og fantastisk animation! søndag den 5. januar 2014

A portrait of my child, once a week, every week, in 2014Jeg har tænkt mig at hoppe med på projekt 52 i 2014. Jeg synes virkelig ideen er fed, et billede af ens barn, en gang i ugen, hver uge, i et helt år. 

Jeg elsker jo at lege med mit kamera så det her er lige en udfordring for mig!

Jeg kunne læse at nogle bloggere er meget trætte af denne lille blogleg og at det faktisk kan irritere folk nok til at de trykker "unfollow" hos dem der laver de her ugeportrætter på bloggene. Jeg ville være ked af hvis jeg mister nogle af mine søde læsere pga det men min holdning til det er at man jo selv bestemmer hvilke indlæg man klikker ind på, for at læse eller se. 
Det samme gælder på facebook hvor jeg også kan korse mig over bestemte personer som bare altid skriver ligegyldige statusopdateringer eller ligger billeder ind af deres kæledyr, men så kan jeg jo HELDIGVIS bare scrolle videre hvis jeg ikke gider at glo på det -lige så vel som at alle mine facebook-venner som er ved at brække sig over billeder af Tjalfe, jo bare kan lade være med at klikke ind på de billeder jeg ligger op. 

Der er også bloggere jeg eeeeelsker at følge her i blogland, hvis indlæg jeg ikke læser hver gang. Det kan være jeg springer over hvis deres overskrift hedder "sponsoret indlæg" eller bare refererer til noget jeg personligt finder uinteressant. 

Jeg skal i hvert fald nok kalde alle de indlæg som er en del af mit 52 projekt, for "52" så alle har en chance for at undlade at kigge med hvis de bare ikke magter de der ugebilleder, for det synes jeg er helt fair at man ikke gider at glo på hver uge, resten af år 2014. Her er 1/52


 Tjalfe, meget opslugt af sin yndlingsfilm 

torsdag den 2. januar 2014

JUL PÅ ØSTERBROJeg var ikke så aktiv på bloggen i december, som jeg havde planlagt. Men i skal ikke snydes for billederne af jul i det lille hjem. Her er nogle stemningsbilleder af gaveindpakningen, cedertræet med sin pynt & julerierne på Østerbro…

Enjoy!Tak fordi du kiggede med!

Bare rolig ..

Der er mange andre indlæg!
TRYK på ÆLDRE INDLÆG her ovenfor ..